tirsdag den 5. november 2013

A tribute to George Harrison – ASTRID & STANLEY SAMUELSEN

af Dennis Otte

Far og datter med stor kærlighed til salig George Harrison har udgivet en EP med 5 vellykkede fortolkninger af eks-beatlens sange.

Stanley Samuelsen stammer fra Færøerne og var dér som ung i tresserne guitarist og sanger i et populært band, hvorefter han som 19-årig rejste til Danmark og etablerede sig som studiemusiker og medlem af forskellige bands. Solokarrieren har varet over tyve år og har kastet 6 albums af sig. Den modersmålsbaserede musik har for længst gjort ham til hvermandseje på Færøerne.

Datteren Astrid Samuelsen (født 1988) er på trods af sin unge alder relativt erfaren med en fortid i de danske bands Ilovebirds, The Love-In og Wonderland. Hun har optrådt i både Danmark, Tyskland og på Færøerne.

Den 20. september i år udsendte duoen EP’en A tribute to George Harrison med numrene “Long, Long, Long” (fra albummet The Beatles, 1968) “Beware of Darkness” (fra All Things Must Pass, 1970), “Here Comes The Sun” (fra Abbey Road, 1969), “So Sad” (fra Dark Horse, 1974) og “Your Love Is Forever” (fra albummet George Harrison, 1979). Det er altid modigt at kaste sig ud i fortolkninger af kendte sange – de to første har især klassikerstatus – men det imponerende er, at Astrid & Stanley løfter opgaven så fejende flot.

Pladen er spartansk indspillet; begge spiller akustisk guitar og synger. ”Long, Long, Long” leveres åndenødsfremkaldende smukt og inderligt med Astrids smukke stemme og Stanley på kor i omkvædet. Alene dette nummer er EP’en værd og er da også udsendt som single.

”So Sad” leveres efter samme formel; Astrid på lead vokal og Stanley på kor, men med et lidt mere moderat resultat. På ”Here Comes The Sun” synger Stanley lead og Astrid kor og Stanleys fremragende guitarspil kommer virkelig til sin ret.

Der leveres fornemt samspil mellem de to guitarer i ”Beware of Darkness”, der igen har Astrid på vokal, desværre ikke helt så overbevisende som på de to forrige. Som stod hun uden for sangen og viste den frem, frem for at være i den. Enormt smukt bliver det heldigvis imidlertid igen på den afsluttende ”Your Love Is Forever”, hvor hendes stemme virkelig viser sit store potentiale.

En virkelig flot EP, der kan hentes via dette link:

Videoen til ”Long, Long, Long”:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar