tirsdag den 25. februar 2014

Tillykke til GEORGE HARRISON

af Dennis Otte

I dag er det GEORGE HARRISONs fødselsdag? Han ville i dag være blevet 71 år?
Ja undskyld, at oplysningerne ledsages af et par forvirrende spørgsmålstegn, men det er der en – endnu mere forvirrende – forklaring på:
Gennem hele hans liv var det alment anerkendt og udbredt, at Harrison var født den 25. februar 1943. Det står i snart sagt alle Beatles-bøger, leksika, biografier og lignende. Ikke desto mindre erklærede Harrison nogle år før sin tidlige død af kræft den 29. november 2001, at han faktisk havde fødselsdag dagen før; den 24. februar.  Der fandtes angiveligt familiedokumenter som fastslog, at guitaristen helt præcis fødtes 11:50 PM den 24. februar – og ikke, som hidtil ment, 12:10 AM den 25. februar. Hans fødselsattest siger imidlertid 25. februar, og det var en årligt tilbagevendende tradition, at hans mor og søster ringede ham op og lykønskede ham præcis klokken 12:10 den 25.
Men, men, men – Harrison insisterede! – hans fødselsdag var den 24. februar 1943. Så nu har ægte fans hele to datoer at fejre og mindes den store guitarist og sangskriver på, hvis de altså vil være på den helt sikre side.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar