mandag den 28. oktober 2013

Facebook voks uge 43

af Dennis Otte
21. oktober 2013Forfatteren, fortælleren, tegneren og lyrikeren RUNE T. KIDDE døde søndag, kun 56 år gammel.
Som helt ung i 1970’erne gjorde Kidde sig bemærket i den danske undergrund for tegneserier og udgav fanzines som Knulp, Kong Knud og Blomstrende Spaghetti. Som kun 20-årig i 1977 var han medstifter af det kollektive forlag Balder og Brage. I 1980 debuterede han som tegneserietegner med hæfterne Rune T. Kidde og Man Siger Så Meget. Det blev til seks udgivelser af tegneserier med den sidste i 1992, to år efter at han mistede synet og derfor lod andre tegnere føre pennen efter hans anvisninger (romanen Midt i havet, midt i himlen er delvist selvbiografisk og handler om at blive blind). Op gennem firserne arbejdede han sammen med førende tegneserieskabere som Eisner og Shelton, ligesom han fra 1980-81 var redaktør på tegneserieforlaget Interpresse. Han fungerede som tegner i fx Politiken, Svikmøllen og Ekstra Bladet.
Kidde udgav syv romaner fra 1993-2012, fem digtsamlinger fra 1983-2005, skrev bl.a. en biografi om W.C. Fields og en selvbiografi, leverede fra 1990-2000 rejsemontager til DR og fungerede lejlighedsvis som dramatiker og skuespiller.
Ørevoks havde æren af at have Kidde blandt læserne. Vi vil savne hans fortællinger og fremvisninger af sin imponerende musikerautografsamling. Æret være hans minde.


23. oktober 2013


STEEN JØRGENSEN udgiver første soloalbum 11. november
Det var en af kongerigets bedste herrestemmer, der for et par år siden gik i Abbey Road Studios i London for sammen med bl.a. guitarist Rune Kjeldsen, bassist Anders AC Christensen og multitalentet Kasper Winding at indspille en række af rockhistoriens største klassikere. Sort Sol-forsangeren Steen Jørgensen har altid været særdeles musikalsk (og litterært) velbevandret, og på sin første soloplade, som altså udelukkende rummer fortolkninger af andres numre, giver han sit bud på kraftcentre som Bob Dylan, Leonard Cohen, Neil Young, Kraftwerk, The Doors og Neil Young.
Det er langt fra første gang Jørgensen har fortolket rockklassikere på plade; både Iggy Pop’s ”The Passenger”, Roxy Music’s ”Love Is The Drug”, The Rolling Stones’ ”Ruby Tuesday” og et hav af andre er gennem årene indsunget til forskellige soundtracks og compilations – foruden de fremragende coverversioner han indspillede med Sort Sol. Falder ventetiden for lang, kan man give disse flotte fortolkninger en tur igennem højttalerne, eller lytte til den prisbelønnede jazz/croon-plade Ginman-Jørgensen, som Steen Jørgensen udgav sammen med Lennart Ginman i 1998.
Steen Jørgensens første soloplade bærer titlen Standards for Living (måske en hilsen til Joy Divisions debut-EP, An Ideal For Living) og udkommer den 11. november.


Photos are found on Google. If you want us to remove them, please leave a comment.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar